JiRan TetanGGa

Monday, 30 May 2011

buat apa tuuuu..

Assalamualaikum


Malasnya nak keje..bila tiba hari Isnin semua jadi lemau termasuklah diriku, terpaksalah kuatkan juga jiwa raga ini untuk bekerja. Bestnya dok rumah boleh tido atas sofa sambil bermalas  malasan..(angan2 jer), kalau kat rumah nak tido pun susah asyik kena kacau dengan anak2.


Macam nilah manusia..tak pernah puas dengan apa yang ada, kalu duduk rumah tak kerja boring, kalau dah keje timbul pulak perasaan malas. Patutnya bersyukur bukan asyik mengeluh aje..





Anak2 yang cuti namun ibu bapa pulak yang terlebih excited (akulah tuuu...) nak cuti jugak!!! Walaupun cuti tapi dorang kena siapkan homework yang dibekalkan oleh cikgu. Bagus juga macam tu jadi tak adalah anak2 kita buang masa tak tentu hala. Masa inilah ibu bapa kena memainkan peranan lebih untuk memantau anak2. Termasuklah dengan aku, walaupun anak aku baru Prasekolah tapi memang banyak juga homework yang cikgu bekalkan, tiap2 hari aku akan pastikan anak aku buat 2-3 page. 


Bila pikir2 balik tak ada kesudahan kalau asyik nak cuti jer, buang jauh2 niat malas tu..keje..keje..keje..
Ok lah nak sambung buat keje balik..kalau asyik pot pet pot pet bila nak siap...pa pai..

1 comment:

Dududu said...

hihi . . keje rajin2 ye kak :D saye pon xcti gak . wuwuuu ~