JiRan TetanGGa

Tuesday, 26 April 2011

BEN ASHAARI KENANG MASA SEKOLAH

Assalamualaikum..

[image[3].png]

Berminat nak join klik sini..
Hermmm...zaman sekolah!!! kalau diberi peluang sekali lagi, konpom aku nak balik semula ke zaman aku bersekolah dulu..hampir 17 tahun sudah meninggalkan alam persekolahan ni..sekarang tanggungjawab aku lak sekolahkan anak anak..
Kalau diingat ingatkan memang syiokkk zaman sekolah ni..paling syok sekali time kena ngorat ngan senior senior, saham naiklah tuuu..hehehe


Paling tak syok bila cikgu matematik masuk kelas, konpom lemah terus kepala hotak dan lutut aku, sebab subjek math adalah subjek yang boleh dikategorikan subjek yang aku paling menyampah (tu yang bengap mengira)  padahal subjek tu yang jadi teras mata pelajaran!!!
Masa sekolah rendah, aku dapat cikgu matematik yang paling garang dalam dunia (aku rasa la masa tu), sebab kalau kita tak dapat jawab soklan dia,..kelepek tapak tangan die lekat kat pipi..aduhhh...kalau nak tau aku penah kena sekali penampor dia, tapi bukan ala ala penampor jepun tu, ni baik sket dari penampor jepun..korang pikir lah sendiri kategori yang sama jenis ngan tu...


Antara kenangan manis aku..kalau tak silap masa tu aku tingkatan 4...dapat no.4 dalam kelas...fuhhh bapoklah bangganya, kalau nak bandingkan murid murid yang seramai 40 orang...hehehe tu kira terbaiklah (pada pandangan aku lah) sebab aku ni bukanlah dalam kategori cerdik sangat.


Inilah antara serba sedikit kenangan aku zaman sekolah sekolah dulu, ekceli banyak lagi tapi kalau nak citer sehari semalam pun tak habis, En. Ben cakap tak lebih dr 100 patah perkataan, tapi ni aku rasa dah lebih kot..(kira halal lah ye Ben..)



14 comments:

mas saari said...

huhuhuhu...tu mesti penampor Arab tu! melekat kat muka..

CT Delima said...

Assalamulaikum Sal :D

Terima kasih sudi meninggalkan jejak di Dapur CT. Kak ct follow sal juga :D

seronok kan bila kita kenang balik zaman sekolah ni. sehari semalam kalau nak bercerita kat anak2 memang tak akan habis sampai bila2.. hihihi.

mas saari said...

long aku ada promote blog ko kat blog aku tau!

.::~♥ღcik angkuh yg chumelsღ♥~::. said...

dapat no 4 dalam kelas..
wah..bangga ni..
tahniah..
so sweet..
salam segemn bro ben..

4k3m[PIJA] said...

Pengalaman indah tu, hehe..
Datang dari segmen abg ben.

aynadys said...

Salam kenal. Dari blog BA. Cite yang menarik. Sudi jengah blog saya. Tq :)

fuuyooh said...

salam kenal..dtg dari blog abg ben..hehehe
Maha raja lawak

Nana said...

waktu f4 pon nana pernah dpt no 4!!!
mmg kira paling oke la tu sbb tak pernah pon dapat top 10 dalm kelas :))

Cik Cempaka said...

sonok kan zaman belajar dulu-dulu..

kite pun tergedik-gedik join segmen ni jugakk ^^

Alya Esprézzo ✿ said...

cakk cakk..hehe teringat zaman sekolah, singgah dari blog abg ben ! jom vote abg ben kat sini ! :)

http://alyaesprezzo.blogspot.com/2011/04/vote-ben-ashaari.html

cik Suka Suki@Atikah Latiff said...

zaman sekolah adalah zaman yang paling best.

http://tikalatiff.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-kenang-masa-sekolah.html

putribongsu said...

kenangan cikgu matematik gak? hihihihi

salam kenal :)

sueMUNCET said...

datang singgah.. ;)

zaman persekolahan memang best! ;)

MissNaL said...

math? math la best.. hehe.. tak minat subjek sejarah..huhu

salam kenal n follow kak..;p

http://ciknalspeaking.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-kenang-masa-sekolah.html