JiRan TetanGGa

Tuesday, 19 April 2011

Kenangan silam..dirompak oleh perompak jahanam !!! part 1

Assalamualaikum


Tak kira..walaupun sakit kepala..nak update n3 juga..nanti followers down pulak, mana lah tau kannn???
Hati manusia ni cepat berubah ubah, tapi jangan jadi macam lalang ditiup angin..ditiup ke utara..ke utaralah dia, kalau ke selatan..ke selatan lah dia..tu maknanya tak tetap pendirian..eh eh melalut pulak lari dari tajuk.





Aku nak kongsi satu kenangan pahit yang memang tak boleh nak lupa sampai bila bila.tragedi paling tragis dalam hidup aku..kena rompak oleh 2 orang perompak bermotosikal, bersenjatakan pisau pemotong daging!!! (kisah benar tau, bukan rekaan)


Kalau tak silap tahun kejadian, 1995 masa tu umur aku baru 21 tahun, keje kat Subang Jaya. Masa tu raya haji, aku dalam perjalanan balik ke Subang Jaya daripada kampung aku Temerloh, Pahang.
Yang aku ingat time tu tiket bas sume sold out, yang ada cuma tiket bas tambahan tu pun bas kol 6.30pm, oleh kerana desakan hati, aku pun belilah tiket bas kol 6.30pm tu, sementara nak tunggu kol 6.30 aku balik rumah dulu...mak tau...sebakul aku dibebelkan mak. Mak cakap bahaya balik sorang sorang malam malam takut jadi menda yang  bukan bukan. Tapi tu lah hati ni berkeras gak nak balik,tiket da beli tak kan nak pulang balik, rugi arr.. tu lah sayang duit sampai tak sayang diri sendiri..padan ngan muka aku..
*
*
*
*
*


ha!! mesti korang tertanya tanya apa yang jadi lepas tu...tungguuuuuuuu
P/s- kita sambung esok kat part 2..nak balik dah, jumpa esok k...sabau ye !!

4 comments:

missbby said...

aah, tak sabar nak tau..cepatlah sambung..

qucachahir said...

ap yang jadi?

IdaNurFieyda said...

haa..jeng3..suspen la plak..

aCik Anie said...

Kenangan pahit tu kak sal