JiRan TetanGGa

Tuesday, 8 March 2011

Cuti yang memenatkan..

Assalamualaikum pembuka bicara...
Moga hari ini penuh dengan keberkatan dariNya..InsyaAllah..

Plan hari Ahad lepas nak p picnic 
dengan Mas Saari  & Cik Sue Saari,
Tapiii..
disebabkan beberapa masalah teknikal yg tidak dapat nak elak
so terpaksalah aku bersantai di rumah saja..
malas dan takde mood pulak nak keluar kemana mana, 
Duduk rumah boleh rehat2 sambil melayan karenah anak2 yg macam2, 
almaklum lah time cuti aje la nak merasa semua tu..
time ni juga lah anak2 nak manjessss2 dengan kita. 
Aktiviti aku kat rumah memang padat gilesssss...walaupun cuti, 
mana taknya bangun pagi jer start la ke dapur buat apa yg patut.
Sarapan pagi,  aku buat roti telur, nasi goreng dengan milo panas. 
Nama je sarapan pagi tapi makan pun kat kol 12pm...
Biasa anak2 aku ni bangun tidur bukan nak makan sangat, 
perkara pertama si abang buat buka t.v n layan astro ceria..
Si kakak n adik main masak2 pondok2 n mcm2 lagi arr...
sampai berselerak permainan sana sini, biar je la depa main puas2 
lepas tu karang suruh la depa kemas.

Baby Alisha lak bangun seawal 6.30am sama ngan mama dia bangun...
perkara pertama dia buat "buang isi perut" yg dah penuh malam tadi, 
pastu dia akan main sampailah dia penat...

Nak tau tak abah dia orang katne & buat apa....
errrmmmm apa lagi sambung ZzZzZzZzzZZzzzzz la....
Lepas sarapan, mandikan anak2, bagi makan, 
pastu kemas rumah, basuh kain, lipat kain...
pastu masak untuk lunch pulak....adoiiiiiiiiiii.........
Tapi alangkah bagusssssnyaaaa kalauuuu time tu...
*
*
*
*
sang suami kata 
"hari ni ayang tak payah masak la, jom kita makan kat luar"...
Tapiiiiii....itu cuma angan2 mat jenin aku saja...
nak tak nak..kena masak gak...aku masak sempoi jer 'ayam masak kicap' 
favourite anak sulungku.dia punya pujiiii....
"mama...mama masak sedap arrr...abang suka mama masak"..
adoiii yaiii kembang kempis kembang kempis hidungku kejap...
tapi bukan nak membangga diri la kannnn...
memang ramai yg memuji masakanku...apa apa je la, janji bahagia.


Aktiviti lepas makan...apa lagi tiiiidooooo la.
Bukan apa nak rehat gak la tulang 4 kerat ni...
robot pun tau gak rehat...
Sebab pas ni ada banyak menda lagi nak kena buat.


Macam ni lah rutin harian aku kalau duduk rumah, 
rasa2 boleh tak dapat anugerah 'superwomen'...
hishh...tak sesuaee..tak layak kot..hehe
Walau apa jua yg kita lakukan, yang penting.. 
niat biarlah ikhlas dan jujur..
"Berkhidmat kpd suami & anak2 hingga ke hujung nyawa"..



Ok lah..sebenaqnya entri ni patutnya diposted semalam 
tp disebabkan ada urusan kat luar 
terpaksalah stop.. sampai lah hari ini baru boleh sambung.


Wassalam







5 comments:

Cik Sue said...

ha3...winduuu baby alisha ku itu..juga wawa si rambut keriting mak tam itu...bila mau mai ni??nnt mau geget2 pipi alisha... =D

mas.saari said...

itulah rutin dan pengorbanan seorang isteri dan ibu...huhuhuhu

Sal Saari said...

Yup...betul3..
Sebab itulah Allah muliakan kaum hawa ni..

ida said...

Kak sal..bile nak masak kek coklat lg?? kak sal msk mmg sdp pun..hehehe

Sal Saari said...

tgu besday akak laaaa...