JiRan TetanGGa

Thursday, 10 March 2011

Selipar abang naik atas bumbung...

Assalamualaikum semua...


Citer ni berlaku semalam...
Sampai jer rumah pengasuh, belum sempat aku masuk dalam rumah nampak si kakak keluar menerpa kat aku. Rupa rupanya dia ada citer hangat nak bagi tau aku.


Kakak : "mama..mama..nak tau tak..tadi selipar abang tu naik atas bumbung rumah"


Mama : "dengan muka terkejut aku tanya balik...hah...ye ke...jatuh atas rumah sape"


Kakak : "atas bumbung umah ustazah"


Mama : ya Allah !!!! macam mana lak bole jadi gitu"


Pastu dengan gaya yang penuh bertenaga..kakak pun citer sambil tunjukkan aksi aksi camne kejadian tersebut berlaku....


Masuk jer dalam rumah pengasuh tu pun terangkan kat aku citer sebenarnya...rupa rupanya dia main sepak sepak konon sape boleh sepak paling tinggi, last last dia lah penyepak paling terror dan paling tinggi...sampai naik atas bumbung...amik kauuu...


Abang oohh abang...ada ada aje lah kamu ni...sampai sekarang selipar tu masih dok kat atas bumbung rumah ustazah tempat dia mengaji tu...nasib baik ada selipar spare kat umah pengasuh tu, kalau tidak alamatnya berkaki ayamlah dia...


Gelagat anak anak ni kekadang menghiburkan walaupun terbetik rasa marah..


Wassalam

3 comments:

mas.saari said...

nasib baik lepas atas bumbung
kalau atas pokok kelapa camne?? hehehee...lawak betol di afiq ni!

Nora said...

budak2 memang camtu... comel :)

Cik Sue said...

abg afiq the best la..ha3 padan muka dr maktam..keh3... =D

sila terjah blog ini utk join contest

http://eenasuzira.blogspot.com/2011/02/contest-aksi-si-kecil-syok-tidur.html

ini juga

http://ummiaqeef.blogspot.com/2011/02/look-like-contest-by-ummiaqeef-moms.html

last but not least yg ini juga... =D

http://sayangkuzie.blogspot.com/2011/03/contest-si-manjaku-comot-tapi-comel-by.html